IIA Nederland bestaat 25 jaar!

Wij vieren dit heuglijke feit graag mee.

Het Institute of Internal Auditors bestaat alweer 25 jaar in Nederland. Bij deze gelegenheid is dit jaar op diverse manieren feestelijk stilgestaan.

Eén event was de uitreiking van het 1e exemplaar van het IAF-themanummer ‘Nieuwe Blikken’, de 96e jaargang van het vakblad MAB aan de directeur van het IIA, Peter Hartog. Als medeauteur mocht ik mijn exemplaar ook feestelijk ontvangen. Het blad is gevuld met prachtige en toonaangevende bijdragen van vakgenoten, onder wie Ron de Korte, Leen Pape en An Gaiser.

Mijn bijdrage gaat over Frauditing & Profiling  disciplines en hoe kennis daarover kan bijdragen aan het overbruggen van de verwachtingskloof die het maatschappelijk verkeer nog altijd heeft daar waar het de rollen van internal auditors en externe accountants betreft op gebied van fraude.

Voor liefhebbers van Netflix-series over Jeffrey Dahmer, Ted Bundy en Mindhunter: in mijn artikel is daarover ook het één en ander te lezen.

De maand november staat jaarlijks in het teken van fraudebeheersing en de actuele PE-Training Frauditing & Profiling (7 PE) wordt dan ook op

16 november 2022 aangeboden via het Institute of Internal Auditors. Inschrijven kan via de website van het IIA.